România este casa a nenumărate locuri pitoreşti,care aşteaptă să fie explorate.
Mai jos vă prezentăm o listă cu 6 cele mai neobişnuite obietive turistice din România:
Cerul de la Bozioru (judeţul Buzău)
Sursa foto: skytrip.ro
Tot în judeţul Buzău poţi vedea un alt „obiectiv” pe care oamenii de ştiinţă nu l-au desluşit încă – Cerul din localitatea Bozioru. Dacă în alte părţi ale lumii, un cer senin are o claritate de 6.000 de grade Kelvin, aici, bolta cerească are sclipiri de 23.000 grade Kelvin şi ai impresia că priveşti printr-un telescop. Tot aici, există şi diverse anomalii magnetice, oamenii se trezesc că au puteri telepatice sau experienţe extrasenzoriale.
Focurile Vii (judeţul Buzău)
Sursa foto: cartitaplimbareata.ro
Fenomen natural unic în Europa, Focurile Vii încă reprezintă un mister pentru oamenii de ştiinţă. Este vorba despre 400 de metri pătraţi de pământ din care ies flăcări, care pot ajunge chiar şi până la 20 de centimetri înălţime. Se pare că fenomenul se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care în urma frecării se aprind, provocând un adevărat spectacol de flăcări. Locul se află la doar 7 kilometri de Vulcanii Noroioşi.
Groapa Ruginoasă (judeţul Bihor)
Sursa foto: descoperimromania.ro
O altă minune a României, unică în Europa, este Groapa Ruginoasă, din apropierea staţiunii turistice Arieşeni. Are o dimensiune de 600 metri şi o adâncime de peste 100 şi este o ravenă de uriaşă care s-a format în urma unei eroziuni de pământ care conţinea cuarţită, gresie şi argilă roşie. Groapa Ruginoasă se află într-un proces de eroziune continuu, chia şi în ziua de astăzi foarte activ, săpând regresiv şi mărind rapid dimensiunile.
Lacul Vida sau Lacul cu vârtej (judeţul Bihor)
Sursa foto: observator.tv
Denumit şi “Minunea ascunsă a Bihorului”, Lacul Vida se deosebeşte prin culoarea aproape ireală apei, dar şi prin faptul că în mijlocul său este amenajat un deversor, care creează impresia unui imens vârtej spectaculos. Lacul Vida este un lac de acumulare, construit în 1967, pentru minele care extrăgeau bauxită, pe cursurile râurilor Vida şi Topliţa, în comuna bihoreană Dobreşti.
Pietrele Vii (judeţul Buzău)
Sursa foto.infopensiuni.ro
Pe lângă Vulcanii Noroioşi şi Focurile Vii, Munţii Buzăului ascund şi alte locuri misterioase. De exemplu, Pietrele Vii din Ţara Luanei, aşa cum mai este cunoscut întreg ţinutul. Este vorba despre nişte formaţiuni ciudate de piatră, denumite ştiinţific “trovanţi” care, în loc să scadă în timp, de la eroziune, cresc. Pe lângă asta, pietrele cu forme bizare se mişcă, conform localnicilor, care încearcă să le ţină pe lângă case, pentru mai mult noroc în gospodărie.
Podul lui Dumnezeu (judeţul Caraş Severin)
Sursa foto: infotravelromania.ro
Podul natural, traversat de drumul judeţean Baia de Aramă – Drobeta Turnul Severin, este al doilea ca mărime din Europa şi singurul pe care se poate circula. Formaţiunea are 30 de metri lungime, 13 metri lăţime, 22 de metri înălţime şi 9 metri grosime. Iar în apropiere se află două lacuri: Zătonul Mare şi Zătonul Mic.
Vă recomandăm şi aceste articole: